ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση για την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στα Καλύβια












ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απάντηση όσων ισχυρίζεται με ανακοίνωσή της η υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού Χ. Χριστοφάκη περί άμεσων αποτελεσμάτων για την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων στο Δήμο Καλυβίων, κατόπιν δικής της παρέμβασης στην Περιφέρεια Αττικής, δηλώνουμε τα εξής:
Μετά το Αλιευτικό Καταφύγιο της Παλαιάς Φώκαιας, η κ. Χριστοφάκη, επανέρχεται και, επίμονα και απεγνωσμένα προσπαθεί να οικειοποιηθεί ένα ακόμη έργο, για το οποίο φαίνεται ότι πρόσφατα πληροφορήθηκε και η υλοποίησή του έχει ήδη εξασφαλιστεί. Προς επίρρωση λοιπόν της πραγματικότητας υπενθυμίζουμε στην κ. Χριστοφάκη τα εξής:
Ο Δήμος συνέταξε από το 2008 ειδική μελέτη. «Αντικατάστασης Δικτύου Ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες και επέκταση δικτύου ύδρευσης πόλης Δήμου Καλυβίων» και η οποία είχε εγκριθεί με την υπ. Αρ. 246/2008 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η μελέτη μαζί με όλα τα τεχνικά δελτία κατατέθηκαν στις 18 Νοεμβρίου του 2009 στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να ενταχθεί στο έργο, προϋπολογισμού 2.165.800 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2007-2013 στον Άξονα Προτεραιότητας: «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση Ποιότητας Ζωής».
Το έργο εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο, με επιπλέον έργο την κατασκευή συμπληρωματικής υδατοδεξαμενής, (χωρητικότητας 600 κ.μ., και εκτιμώμενου προϋπολογισμού 264.450 ευρώ), η οποία κρίθηκε απαραίτητη για την κάλυψη των αναγκών των Καλυβίων και που πρόσφατα εγκρίθηκε ομόφωνα και από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από σχετική εισήγηση του δημάρχου.
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλίας Λιακόπουλος, είχε επιβεβαιώσει τη Δημοτική Αρχή Καλυβίων ότι το έργο (αντικατάσταση δικτύου και κατασκευή δεξαμενής ) έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΠ Αττικής και άμεσα θα κοινοποιηθεί η σχετική απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να προχωρήσει η δημοπράτησή του. Προφανώς ο κ. Λιακόπουλος από κομματική αλληλεγγύη ενημέρωσε και ορθώς, την κ. Χριστοφάκη ότι προχώρησε η ένταξη του έργου στο ΕΠ Αττικής. Λησμόνησε όμως να αναφέρει ότι η παραπάνω ένταξη έγινε μετά από συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Καλυβίων που ξεκίνησαν από το 2008. Επίσης, να ενημερώσουμε την κ. Χριστοφάκη ότι εντάχθηκε στο ΕΠ Αττικής και το αντιπλημμυρικό της Κιτέζας προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ. Μπορεί να απευθυνθεί στον κ. Λιακόπουλο για επιβεβαίωση και για εκτενέστερη ενημέρωση.
Πάντως ο Φρόιντ αυτού του είδους τη συμπεριφορά ανθρώπων τη χαρακτηρίζει «αντανάκλαση» και την αποδίδει στην άμυνα του «εγώ» απέναντι στο υπερβολικό στρες.
Συνιστούμε λοιπόν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση, η οποία θα είναι χρήσιμη και για μετά τις εκλογές.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου