ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση Στέλιου Ράπτη σε δημοσίευμα με τίτλο «“Αντάρτικο” στον συνδυασμό του κ. Φιλίππου»

Ράπτης Στυλιανός
Υποψήφιος τοπικός Σύμβουλος Καλυβίων – Λαγονησίου
Email: raptis.nea.genia@hotmail.com

ΘΕΜΑ: Απάντηση Στέλιου Ράπτη σε δημοσίευμα με τίτλο «“Αντάρτικο” στον συνδυασμό του κ. Φιλίππου»

Θα παρομοίαζα τον εαυτό μου με το Πινόκιο, το συμπαθή ήρωα των παιδικών μας χρόνων, αν δήλωνα ότι η δημοσίευση σχολίων είναι καλοδεχούμενη μόνο όταν αυτή είναι σύμφωνη με τη γνώμη του σχολιαζόμενου. Η ελευθερία έκφρασης όμως είναι το ύψιστο δικαίωμα που πρέπει να διαφυλάξουμε, ειδικά εμείς, η νεότερη γενιά, σαν κόρη οφθαλμού.

Ως ελεύθερα λοιπόν εκφραζόμενος – σκεπτόμενος νέος, θα χαρακτήριζα δικαιολογημένα παρορμητικό τον τίτλο και το περιεχόμενο σχολίου που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα. Ο καθένας μας έχει τη θετική πλευρά του και αυτή θα πρέπει να αναδεικνύει σε κάθε έκφραση της ζωής του. Το ζητούμενο δεν είναι πως θα μειώσουμε τους άλλους αλλά πως εμείς οι ίδιοι θα γίνουμε καλύτεροι. Και γινόμενοι εμείς καλύτεροι είναι σίγουρο ότι καλυτερεύουμε και το περιβάλλον που ζούμε, εκφραζόμαστε, αγωνιούμε, προσφέρουμε. Είναι προφανές ότι οι νέοι δε διαθέτουμε την πολύχρονη εμπειρία των παλαιότερων! Διαθέτουμε όμως το δυναμισμό, το πάθος και τα αχαλίνωτα όνειρα μας και θα ήμασταν ευτυχείς κάποια στιγμή να τα δούμε να γίνονται πραγματικότητα. Όπως τότε που ήμασταν μικροί. Οι πλέον των 16 χρόνων μεγαλύτεροι γονείς μας ήταν αυτοί που μας βοήθησαν να κάνουμε τα πρώτα μας βήματα και να περάσουμε από τη στράτα στο βηματισμό, ώστε να μπορέσουμε κάποια στιγμή να σταθούμε μόνοι μας και να τρέχουμε στους αγρούς νεαρά αγρίμια τότε, συνάμα όμως γεμάτοι όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Στην υλοποίηση λοιπόν αυτών των ονείρων, απαραίτητος συνοδοιπόρος, συνδετικός κρίκος, δε μπορεί να είναι κανείς άλλος παρά όσοι έχουν την εμπειρία και έχουν αποδείξει σε κάθε έναν από εμάς ότι έχουν προσφέρει στη τοπική κοινωνία. Άλλωστε όπως είναι γνωστό όποιος δεν έχει παρελθόν δεν έχει και μέλλον. Μαθαίνουμε από τους παλαιότερους και ευελπιστούμε να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας τους – πολύ δε περισσότερο να τη ξεπεράσουμε – που όταν είναι συνεχής και αδιάκοπη μόνο τυχαία δεν είναι.

Όσον αφορά το επίμαχο σύνθημα που αναγράφεται στο φυλλάδιο μου, αυτό δεν έχει να κάνει με τη παρουσία των παλαιοτέρων – που σεβόμαστε ωσάν τους γονείς μας – αλλά με την εξωφρενική απουσία των νεοτέρων. Και θα είναι ένα στοίχημα για όλους τους συνδυασμούς να εκλεγούν άνθρωποι νέοι με όρεξη και όνειρα για το κοινό μας μέλλον. Ακούστε μας! Κάτι έχουμε να πούμε, κάτι έχουμε να προσφέρουμε.

Κλείνοντας την σύντομη απάντησή μου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον επώνυμο σχολιαστή για την αναγνώριση προς το πρόσωπό μου του ‘προφητικού χαρίσματος’. Αυτό το ανεξήγητο ‘προφητικό χάρισμα’ με οδήγησε να στηρίξω τον κ. Πέτρο Φιλίππου στο δρόμο (πολύ) πριν αλλά κυρίως (πολύ) μετά την 7η Νοεμβρίου. Trust me! 

Φιλικά,
Στέλιος Ράπτης
Υποψήφιος τοπικός Σύμβουλος Καλυβίων - Λαγονησίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου