ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ ΘΥΜΑΡΙΟΥ


Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Τσαλικίδης
στο Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος ΣΧΟΠ.
Σημαντικό βήμα για την ένταξη του Θυμαριού στο σχέδιο η έγκριση της πολεοδομικής μελέτης



Τη Δευτέρα 2 Αυγούστου συνεδρίασε το Συμβούλιο Χωροταξίας Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ), με πρώτο θέμα ημερησίας διάταξης την ένταξη της περιοχής του Θυμαριού στο σχέδιο και την έγκριση της τροποποιημένης πλέον πολεοδομικής μελέτης.

Στην συνεδρίαση παρέστησαν ο πρόεδρος της Κοινότητας Π. Φώκαιας κ. Μανώλης Τσαλικίδης και ο μελετητής κ. Πετρολέκας με συνεργάτες του.

Εισηγήτρια του θέματος εκ μέρους του Υπουργείου ήταν η διευθύντρια κα. Κουδούνη, η οποία ενημέρωσε τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου για τις λεπτομέρειες του θέματος.
Η έγκριση από το ΣΧΟΠ ήταν η ολοκλήρωση μιας τεράστιας προσπάθειας που κατέβαλε η Κοινότητα Π. Φώκαιας τα τελευταία χρόνια για να προωθήσει την ένταξη της περιοχής του Θυμαριού στο σχέδιο πόλης.

Συγκεκριμένα η Κοινότητα με τη συνεργασία του μελετητή κ. Πετρολέκα, τα τελευταία χρόνια:

• Ξεπέρασε τα προβλήματα με το δασαρχείο Λαυρίου βάζοντας τέλος σε μια ατέρμονη και αδιέξοδη αλληλογραφία.

• Χρηματοδότησε 2 μελέτες, την «μελέτη απεικόνισης χρήσεων γης» και την «τροποποίηση της πολεοδομικής μελέτης». Σημειώνουμε ότι η χρηματοδότηση των παραπάνω μελετών ήταν αρμοδιότητα του Υπουργείου, αλλά η Κοινότητα Π. Φώκαιας ανέλαβε το βάρος της χρηματοδότησης θέλοντας να επισπεύσει τις διαδικασίες και να καλύψει το χαμένο έδαφος.

• Συνεργάστηκε άψογα με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, ενσωματώνοντας στην τελική πρόταση όλες τις παρατηρήσεις.

• Προώθησε μέσω του Κοινοτικού Συμβουλίου τις αναγκαίες τροποποιήσεις και προσαρμογές της πολεοδομικής μελέτης, που σημειωτέον έχει συνταχθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ το 1985.

Οι παραπάνω τροποποιήσεις και προσαρμογές της πολεοδομικής μελέτης ήταν αναγκαίες, μιας και είναι γνωστό ότι αν και το Θυμάρι έχει αναπτυχθεί ως παραθεριστικός οικισμός, λόγω των κοινωνικών, οικονομικών και χωροταξικών μεταβολών, έχει αποκτήσει δυναμική και χαρακτηριστικά περιοχής κύριας κατοικίας, με μεγάλη αύξηση των μόνιμων κατοίκων. Χρειάζονται λοιπόν τις επαρκείς κοινωνικές υποδομές (σχολεία, πάρκα, ΚΑΠΗ, κ.α.) τις οποίες η Κοινότητα Π. Φώκαιας εξασφάλισε μέσα από την τροποποιημένη μελέτη.

Το επόμενο διάστημα η πρόταση θα αποσταλεί από το Υπουργείο στην Κοινότητα Π. Φώκαιας για να ενημερωθούν οι κάτοικοι. Σύμφωνα με το νόμο όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν της δυνατότητα να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις οι οποίες και θα εξεταστούν από την Κοινότητα.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Τσαλικίδης δήλωσε: «Με πολύ δουλειά και καλή συνεργασία με το μελετητή, ξεπεράσαμε τα όποια προβλήματα και αποσπάσαμε την έγκριση από το ΣΧΟΠ με τις αναγκαίες και κρίσιμες παρεμβάσεις. Είμαστε πλέον αισιόδοξοι ότι ταχύτατα θα ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες και θα δώσουμε τη δυνατότητα στη περιοχή του Θυμαριού για μια σύγχρονη πολεοδομική οργάνωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου