ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ

Αγίου Γεωργίου 1 & Λεωφόρος Σουνίου
19013 - Παλαιά Φώκαια
t. 15325 f. 2291036260
email : politismos@palaiaphokaia.gr – grafeio-typou@palaiaphokaia.gr
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ


Αλιευτικό καταφύγιο Π. Φώκαιας:
Μετά από προσπάθειες ετών ένα μεγάλο έργο για το δήμο Σαρωνικού ξεκινά.
Για κάποιους η προσπάθεια ξεκίνησε χθες…

Από ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο της υποψήφιας Δημάρχου κυρίας Χριστοφάκη, πληροφορηθήκαμε για την επίσκεψη της στην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κυρία Μπατζελή.
Με έκπληξη διαβάσαμε ότι η συνάντηση έγινε, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες αλιείς να ενημερωθούν για την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου.
Με έκπληξη επίσης διαπιστώσαμε ότι στην ανακοίνωση δε γίνεται η παραμικρή αναφορά στα όσα η κοινοτική αρχή της Π. Φώκαιας πέτυχε τα τελευταία χρόνια, εξασφαλίζοντας την χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Χριστοφάκη για το ενδιαφέρον της, νιώθουμε όμως την ανάγκη ως εκλεγμένη διοίκηση της Κοινότητας Π. Φώκαιας να ενημερώσουμε την ίδια καθώς και τους συνεργάτες της για τα εξής:
Οι ενέργειες της Κοινότητας Π. Φώκαιας που εξασφάλισαν τη χρηματοδότηση και την κατασκευή του έργου.
Την τετραετία 2007-2010 η Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας πέτυχε με συντονισμένες προσπάθειες να ξεπεράσει χρονίζοντα εμπόδια και προβλήματα, να προχωρήσει στη σύνταξη των απαραίτητων μελετών και να εξασφαλίσει, από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007-2013» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, το ποσό των 2.377.510,20 € για την οριστική μελέτη και κατασκευή του έργου.

Συγκεκριμένα:

1. Τον Αύγουστο του 2007 η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Α.) στην με αριθμό 270/30-8-07 συνεδρίασή της αποδέχτηκε το αίτημά μας και παραχώρησε για 50 χρόνια στην Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας τη χρήση μέρους του Τουριστικού Δημόσιου Κτήματος συνολικού εμβαδού 1.600 τ.μ., με αποκλειστικό σκοπό την υλοποίηση του έργου.

2. Στις 22 Απριλίου του 2008, η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (ΕΣΑΛ), με το υπ' αριθμό 36/22-4-2008 πρακτικό της, έκανε δεκτή την πρόταση της Κοινότητας Π. Φώκαιας και ενέκρινε τη χωροθέτηση του έργου.

3. Το χρονικό διάστημα 2008-2009 ανατέθηκαν και εκπονηθήκαν: η «Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» (χρηματοδοτήθηκε από την Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας) και η «Ακτομηχανική» (χρηματοδοτήθηκε από τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής).

4. Το Μάιο του 2009 καταθέσαμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για πρώτη φορά την υπ. αριθμ. 895/14-5-2009 αίτηση, με την οποία ζητούσαμε τη χρηματοδότηση του έργου.

5. Μετά από όλες τις παραπάνω προσπάθειες και με τη συμπαράσταση της Νομαρχίας Αν. Αττικής και προσωπικά του νομάρχη κ. Κουρή, αποσπάσαμε το Μάιο του 2010 την ιστορική απόφαση (694/4-5-2010) της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Αλιείας, με την οποία το έργο «Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός Αλιευτικού Καταφυγίου Παλαιάς Φώκαιας» εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλιείας 2007-2013».

Φορέας διαχείρισης του αλιευτικού καταφυγίου θα είναι η Κοινότητα Π. Φώκαιας, ενώ η ολοκλήρωσή του προβλέπεται μέχρι το τέλος του 2013.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι έχουν ενημερωθεί.
Για όλες τις παραπάνω εξελίξεις ο Πρόεδρος της Κοινότητας Π. Φώκαιας κ. Τσαλικίδης ενημέρωσε τους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς σε αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε μαζί τους.
Επίσης, όλοι οι πολίτες της Π. Φώκαιας αλλά και οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, τόσο από την ιστοσελίδα της Κοινότητάς μας, όσο και με εκτενή δελτία τύπου σε όλες τις εφημερίδες.

Άγνοια ή σκοπιμότητα;

Αναρωτιόμαστε λοιπόν:

• Είναι δυνατόν η υποψήφια δήμαρχος κυρία Χριστοφάκη να μη γνωρίζει τις εξελίξεις για το μοναδικό αλιευτικό καταφύγιο του Δήμου Σαρωνικού – εξελίξεις γνωστές εδώ και καιρό σε όλους τους πολίτες της Ανατολικής Αττικής;

• Και εάν πράγματι δε γνώριζε, γιατί αγνόησε και δε ζήτησε να ενημερωθεί από τον κατεξοχήν αρμόδιο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Π. Φώκαιας, που χειρίζεται την υπόθεση τα τελευταία χρόνια;

• Γιατί οι επαγγελματίες αλιείς και τα δήθεν «αναπάντητα» αιτήματά τους χρησιμοποιήθηκαν ως άλλοθι για την πραγματοποίηση της συνάντησης;

Σεβόμαστε τους υποψηφίους δημάρχους - Aπαιτούμε από αυτούς τον ανάλογο σεβασμό.
Είναι απολύτως θεμιτό ένας υποψήφιος δήμαρχος στα πλαίσια της προεκλογικής του εκστρατείας να κάνει επαφές και συναντήσεις με τους αρμόδιους φορείς.

Δεν είναι όμως θεμιτό να μην αναγνωρίζονται οι προσπάθειες και επιτυχίες εκλεγμένων διοικήσεων, τις οποίες ο όποιος αυριανός δήμαρχος θα αξιοποιήσει στον αγώνα του για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Θα παρακαλούσαμε όλους εκείνους που έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα ΜΜΕ και στα κυβερνητικά γραφεία, να την αξιοποιούν προς όφελος των πολιτών και όχι για την εξυπηρέτηση στενών προσωπικών φιλοδοξιών.
Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες της Π. Φώκαιας πως η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του αλιευτικού καταφυγίου Παλαιάς Φώκαιας θα είναι άμεση, όπως η ελληνική κυβέρνηση έχει εγγράφως δεσμευτεί ήδη από το Μάιο.
Για να φτάσουμε όμως εδώ, χρειάστηκαν εκατοντάδες ώρες αναμονής έξω από τα γραφεία των υπευθύνων, χρειάστηκαν χιλιάδες ευρώ για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, χρειάστηκαν δεκάδες επιστολές προς τους κρατικούς φορείς, χρειάστηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια από πολλούς ανθρώπους.
Αν κάποιοι υποστηρίζουν ότι για το μεγάλο έργο του αλιευτικού καταφυγίου, που θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, έφτανε ένα ραντεβού σε ένα υπουργικό γραφείο, μια φωτογραφία και μια ανακοίνωση, προφανώς υποτιμούν τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας.

Η κοινοτική αρχή της Παλαιάς Φώκαιας τιμά και σέβεται όλους τους υποψήφιους Δημάρχους και για το λόγο αυτό επιθυμεί και επιδιώκει να έχει άριστες σχέσεις μαζί τους.
Όσα όμως έχουν γίνει τα τέσσερα τελευταία χρόνια αλλά και όσα έχουν δρομολογηθεί, επιτεύχθηκαν με αγώνες και προσπάθειες του Προέδρου, του Κοινοτικού συμβουλίου και των πολιτών της Παλαιάς Φώκαιας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τα οικειοποιηθεί.

Σημείωση: Με την ευκαιρία, εάν οποιοσδήποτε υποψήφιος δήμαρχος επιθυμεί να ενημερωθεί για τα θέματα που αφορούν στην Π. Φώκαια (το αλιευτικό καταφύγιο Π. Φώκαιας, τον πρώτο βρεφονηπιακό σταθμό της Π. Φώκαιας, που σε συνεργασία με τη Νομαρχία Αν. Αττικής μόλις ολοκληρώσαμε, για την κατασκευή του δικτύου ομβρίων προϋπολογισμού μελέτης 4.680.000 € , που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα ξεκινήσει στις αρχές του Σεπτεμβρίου, για το πρώτο πάρκο στο θυμάρι που χρηματοδοτείται με 250.000 € από το ΕΤΕΡΠΣ και ήδη κατασκευάζεται, για τις τελευταίες αποφάσεις για τα σχέδια πόλεως, για την αποκατάσταση της χωματερής που χρηματοδοτείται από τον ΕΟΧ με 450.000 € και οτιδήποτε άλλο, θα είναι καλύτερα πριν φτάσει στα γραφεία των υπουργών να απευθυνθεί στον Πρόεδρο της Κοινότητας Π. Φώκαιας, προκειμένου το διεκδικητικό μας μέτωπο να διευρυνθεί και να είναι ισχυρότερο προς όφελος των συμπολιτών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου