ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ - ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΚΑΠOΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΕΝΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΝΟΧΛΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΟΠΩΣ  ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΞΟΔΟ ΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΣΕ ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ.
(Σας επισυνάπτουμε την διαμαρτυρία του Εξωραϊστικού Συλλόγου)
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!!!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΛΑΚΚΑΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΥΡΡΙΧΟΥ 20 ΤΚ 19013 ΤΗΛ 22910 39237
Α.Κ.Β.Σ. 14091/17-10-86 Α.Φ.Μ.999355770


Λάκκα Αναβύσσου 05/08/2010

ΠΡΟΣ                        ΔΗΜΟ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:     1. ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                  2. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

ΘΕΜΑ:
Διαμαρτυρία για την όχληση που δημιουργεί η λειτουργία της επιχείρησης ΑΝΙΜΑ CLUB

Κύριε Δήμαρχε

Επειδή ο σύλλογός μας έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων, εγγράφων και προφορικών, από κατοίκους της περιοχής μας για όχληση, ηχορύπανση, φωτορύπανση, διατάραξη κοινής ησυχίας κ.λ.π., από τη λειτουργία της επιχείρησης «Ανάβυσσος Αθλητικό Πάρκο Ε.Π.Ε.» (ΑΝΙΜΑ CLUB) και κυρίως από τις παρεπόμενες παράλληλες λειτουργίες της, (αναψυκτήριο, παιδότοπος, κλπ) ζητήσαμε και λάβαμε από τις υπηρεσίες του Δήμου σχετικά έγγραφα που αφορούν την αδειοδότηση της εν λόγω επιχείρησης.
Κατόπιν αυτού διαμαρτυρόμαστε διότι:
1 Παρά το ότι ο Δήμος χορήγησε την υπ αρ. 10/2010 άδεια μουσικών οργάνων για κλειστό χώρο όπως ρητά αναφέρεται σε αυτήν, η εν λόγω επιχείρηση χρησιμοποιεί μεγάφωνα στους εξωτερικούς χώρους με αποτέλεσμα να ενοχλούνται οι περίοικοι.
2 Ο Δήμος έχει ήδη χορηγήσει τρεις φορές (γνωστές σε μας) παράταση ωραρίου μουσικών οργάνων λόγω «γαμήλιων δεξιώσεων», παρά το ότι η επιχείρηση αυτή ως «αναψυκτήριο» δεν δικαιούται να πραγματοποιεί δεξιώσεις ιδιαίτερα σε εξωτερικό χώρο. (Για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων αυτού του είδους απαιτούνται πρόσθετες προϋποθέσεις.)
3 Ο Δήμος έχει χορηγήσει με την υπ αριθ. 132/ 2009 απόφαση της Δημαρχιακής επιτροπής Άδεια Προέγκρισης Ίδρυσης Καταστήματος «Καφετέρια» παρά το ότι δεν προβλέπεται τέτοια χρήση στην περιοχή (Α ζώνη ΖΟΕ Λαυρεωτικής) και λανθασμένα κατά την άποψή μας στην αιτιολόγηση της απόφασης της Δημαρχιακής Επιτροπής αναφέρεται ότι:
α) Οι χρήσεις γης επιτρέπουν την ίδρυση του εν λόγω καταστήματος
β) Δεν υπάρχουν περιορισμοί σε σχέση με το περιβάλλον
γ) Δεν υπάρχουν περιορισμοί σχετικοί με την απόσταση από κατοικίες,
διότι:
Σύμφωνα με το Π. Δ. 17/27/2/1998 ΦΕΚ 125-Δ-1998 οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης, για τη ζώνη Α έχουν ως εξής: «… άρθρο 2 Α. περιοχές με στοιχείο Α στις παραπάνω περιοχές επιτρέπονται οι χρήσεις: Αναψυκτήρια και καθιστικά, Εγκαταστάσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων. Υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις μικρής κλίμακας με τα απαραίτητα για τη λειτουργία τους βοηθητικά κτίσματα (γραφεία, αποδυτήρια, ντους, W.C.). Μέγιστη συνολική επιτρεπόμενη επιφάνεια αυτών 200 τ.μ. Απαγορεύεται η ανέγερση περισσοτέρων του ενός κτιρίου εντός του γηπέδου…»
Η εν λόγω επιχείρηση γειτνιάζει με το ανεγερθέν 2ο Δημοτικό σχολείο και ενδεχομένως συντρέχουν οι λόγοι του Π. Δ. 180/1979 (δεν εγκρίνεται η λειτουργία κέντρων διασκέδασης και παρεμφερών καταστημάτων …. σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων σε ευθεία γραμμή μετρούμενη από σχολείο, ναό κ.λ.π.)
Η εν λόγω επιχείρηση συνορεύει με κατοικίες μονίμων κατοίκων οι οποίοι επανειλημμένα έχουν διαμαρτυρηθεί για την όχληση που προκαλείται από τους προβολείς και κυρίως από την χρήση μεγαφώνων στους εξωτερικούς χώρους. (έχουν υποβληθεί τουλάχιστον δύο μηνύσεις από την αστυνομία που διαπίστωσε σχετικές παραβάσεις.)
4 Το «Αναψυκτήριο» λειτουργεί σε κτίσμα που είχε ανεγερθεί με την αριθ. 1313/2002 άδεια του Πολεοδομικού Γραφείου Μαρκοπούλου η οποία χορηγήθηκε στην επιχείρηση «Σύγχρονες επενδύσεις ΕΠΕ», προέβλεπε «ανέγερση υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων μικρής κλίμακας με ισόγειο βοηθητικό κτίσμα (γραφεία – αποδυτήρια – ντους.» και μεταβιβάστηκε στην «Ανάβυσσος αθλητικό πάρκο ΕΠΕ»
Ήδη έχει εκδοθεί η αριθ. 710/21-6-2010 άδεια «κατεδάφισης ισογείου κτίσματος (γραφεία –αποδυτήρια ντους ) έκτασης 72,08τ.μ. μετά από την από 16/10/2009 αίτηση της «Ανάβυσσος αθλητικό πάρκο ΕΠΕ» και το κτίσμα αυτό είναι ο χώρος για τον οποίο χορηγήθηκε η αριθ. 3129/20-5-2009 άδεια λειτουργίας καταστήματος «αναψυκτήριο» καθώς και οι άδειες «μουσικών οργάνων»
Κατόπιν αυτού έχουν εκλείψει οι προϋποθέσεις χορήγησης των παραπάνω αδειών και πρέπει να ανακληθούν.

Τέλος παρακαλούμε σε κάθε περίπτωση χορήγησης αδειών αρμοδιότητας του Δήμου να τηρούνται αυστηρά όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις και κυρίως να λαμβάνεται υπ’ όψιν το γεγονός ότι τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι όσο και οι παραθεριστές που διαμένουν στην περιοχή επέλεξαν να ζουν σε ένα ήρεμο περιβάλλον και δεν επιθυμούν διαπληκτισμούς και καταγγελίες που προκαλούνται από την ασυνέπεια επιχειρήσεων και την αδιαφορία των αρμοδίων αρχών.


                                            Με εκτίμηση


             Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Μανουσαρίδης Οδυσσέας                                Ξανθάκος Στέφανος


κατατέθηκε την 5/8/10 Α.Π. 5023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου