ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Δελτίο Τύπου Π. Φώκαιας για την πυρκαγιά στο Θυμάρι

Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας αντιμετωπίστηκε άμεσα και αποτελεσματικά η φωτιά στο Θυμάρι

Η Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς

 

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα χθες (20/8/2010) εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην οδό  Άλκης στον οικισμό Θυμάρι της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας. Η φωτιά εντοπίστηκε αμέσως από το παρατηρητή που βρίσκεται σε καθημερινή βάση στο πυροφυλάκειο της Παλαιάς Φώκαιας στη θέση Καστέλα, ο οποίος και ειδοποίησε την πυροσβεστική υπηρεσία. Η επέμβαση των δυνάμεων της πυροσβεστικής ήταν άμεση αφού έσπευσαν στην περιοχή τόσο πυροσβεστικά οχήματα όσο και πυροσβεστικό ελικόπτερο. Στην περιοχή επίσης έσπευσαν και υδροφόρα οχήματα της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας και των γύρω Δήμων. Έτσι, η φωτιά κατασβέστηκε σε πολύ λίγο χρόνο και αποσοβήθηκε ένας μεγάλος κίνδυνος για την περιοχή του Θυμαριού αφού στο σημείο της πυρκαγιάς υπάρχει πυκνή βλάστηση αλλά και μεγάλος αριθμός κατοικιών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων η φωτιά προκλήθηκε από κομμένο καλώδιο της ΔΕΗ, τα ακριβή όμως αίτια διερευνά ήδη το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας κ. Μανώλης Τσαλικίδης ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσοι συνέβαλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και ειδικότερα τον Περιφερειάρχη Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγο κ. Παναγιώτη Βελή, τον Διοικητή Π.Υ. Ανατολικής Αττικής Αρχιπύραρχο κ. Τάσο Βλάχο, τον Διοικητή Π.Υ. Λαυρίου Αντιπύραρχο κ. Χαρ. Χιώνη τους τακτικούς και εθελοντές δασοπυροσβέστες, τον πρόεδρο του Αιόλου κ. Βρυώνη και τους Δημάρχους των όμορων Δήμων που απέστειλαν άμεσα βοήθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου