ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Ψηφίζουμε ΑΔΡΑΝΕΙΑ ;







Η «Αδράνεια» είναι ένας φυσικός & ψυχολογικός νόμος, αφού κάθε «σώμα», βάση της φυσικής, μένει ατάραχο στη θέση του έως ότου κάποια δύναμη το αναγκάσει να αλλάξει στάση.
Το ίδιο συμβαίνει και στην ψυχολογία μας, εμμένουμε στις θέσεις ζωής μας μέχρι ισχυρές δυνάμεις, είτε εσωτερικές είτε εξωτερικές, μας αναγκάσουν να αλλάξουμε.
Οι εξωτερικές δυνάμεις συνήθως είναι ικανές να αλλάξουν όχι μόνο εμάς προσωπικά, αλλά και ένα μεγάλο μέρος άλλων ανθρώπων που ζουν (τοπικά & χρονικά) μέσα στην ίδια κοινωνία.
Άλλους από εμάς κατορθώνουν να μας «μετακινήσουν» ριζικά, άλλους όμως τους αφήνουν παγερά αδιάφορους, αμετακίνητους και δεμένους στα ήδη γνωστά τους σχήματα ζωής. Αυτό συμβαίνει γιατί ο καθένας από εμάς υφίσταται τις δυνάμεις και τις ανέσεις σε διαφορετικό βαθμό, ανάλογα με το χαρακτήρα του στην καθημερινότητά του.
Προφανώς πάνω από όλα ο άνθρωπος είναι αιχμάλωτος των συνηθειών του σε μεγάλο, βολεύεται στους ίδιους ρυθμούς καθημερινά αφού έτσι έχει την ευκαιρία να πράττει μηχανικά χωρίς «διυλίζει τον κώνωπα».
Όσο χρήσιμος, όμως, είναι για την καθημερινότητα αυτός ο αυτοματισμός τόσο και επιζήμιος μπορεί να γίνει, διότι δεσμεύει –σκλαβώνει- τον άνθρωπο σε σχήματα που με τον καιρό στερεοποιούνται σε ιδεολογίες όλων των αποχρώσεων που δύσκολα θα του αφήσουν να αποδεσμευτεί..
Εάν βέβαια, ο άνθρωπος, βεβαιωθεί στο πέρας του χρόνου, ότι η κίνηση της ιστορίας άδειασε αυτό το σχήμα από κάθε ουσιαστικό περιεχόμενο πρέπει να το εγκαταλείψει.

Σ΄αυτήν την δύσκολη σημερινή εποχή, έρχονται και οι εκλογές του «Καλλικράτη», όπου καλούμαστε να επιλέξουμε το καλύτερο δυνατό σχήμα, για το δήμο Σαρωνικού.
Σε μια εποχή που όχι μόνο χάσαμε την ψευδαίσθηση της ευμάρειας που είχαμε , αλλά και που οι κρατούντες αγωνίζονται να μας κάνουν να αισθανόμαστε ένοχοι, εμείς οι ίδιοι, για την σημερινή «κατάντια».

Αλήθεια μπορεί αυτό το πένθος της απώλειας να λειτουργήσει εποικοδομητικά;

Θα συνεχίσουμε και στις δημοτικές εκλογές να ψηφίζουμε κόμματα;

Ψηφίζουμε ακόμα «Αδράνεια» ;

Ατζυ Προκόπη-Σπονδυλίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου