ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το Μετρό και τον ΟΣΕ «σε ένα χρόνο»

Αθήνα


Σε ένα χρόνο επιχειρείται να γίνει εφικτή η ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω Wi-Fi σε όλους τους σταθμούς του Μετρό, του ΟΣΕ και επιλεγμένους σταθμούς αστικών λεωφορείων, «με προτεραιότητα σε όσους βρίσκονται σε πλατείες».
Έως το Σεπτέμβριο στο σταθμό του Μετρό στο Πανεπιστήμιο και στη στάση των αστικών λεωφορείων στην Πανεπιστημίου θα υπάρχει Wi-Fi. Στα πλάνα περιλαμβάνεται και πρόσβαση εντός του δικτύου του Μετρό και του ΟΣΕ, ώστε να είναι εφικτή η πρόσβαση όχι μόνο στις στάσεις αλλά και μέσα στους συρμούς.
Το πλαίσιο για την υλοποίηση του έργου αυτού συζήτησαν στις 4 Ιουλίου 2011 ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Γ. Ν. Ραγκούσης με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ και του Μετρό αναφορικά με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ενημέρωση του πολίτη.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, θα δοθεί προτεραιότητα σε σταθμούς που βρίσκονται σε πλατείες, και η πρόσβαση θα δοθεί «προκειμένου ο πολίτης να έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί δωρεάν το Διαδίκτυο για την ενημέρωσή του αλλά και να υπάρχει η δυνατότητα μαζικής ενημέρωσης σε περίπτωση έκτακτου γεγονότος». Λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο η ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο θα εξασφαλίζει την μαζική ενημέρωση σε περίπτωση εκτάκτου γεγονότος δεν έγιναν γνωστές.

Internet στα ΚΤΕΛ

Νωρίτερα, η εταιρεία INFOTRIP είχε ανακοινώσει ότι η εταιρεία ΚΤΕΛ Νομού Αττικής Α.Ε. επέλεξε να λειτουργήσει πιλοτικά την βραβευμένη Κινητή Ευρυζωνική Πύλη Moovbox M200, για την παροχή σύνδεσης Wi-Fi στα λεωφορεία που εκτελούν το υπεραστικό δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη - Αθήνα.
Σύμφωνα με την ΚΤΕΛ Ν. Αττικής, «η δωρεάν υπηρεσία Wi-Fi στα οχήματα αποτελεί ένα πολύ καλό τρόπο ώστε να ενθαρρύνει τους πολίτες να χρησιμοποιούν το λεωφορείο αντί για το αυτοκίνητο και να αξιοποιούν όσο το δυνατόν καλύτερα το χρόνο ταξιδιού τους, καθισμένοι αναπαυτικά, διαβάζοντας τα e-mail τους, χρησιμοποιώντας το Internet και συμμετέχοντας σε όλες τις σημαντικές κοινωνικές περιοχές δικτύωσης.»

Πηγή In.gr Τεχνολογία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου