ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ζούμε μαζί; Πού και πότε;

ΘΕΜΑ:  Πρόταση «φωτοβολίδα»


Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι στο Δήμο Καλυβίων δε ζούμε μαζί με την κ. Χριστίνα Χριστοφάκη. Γεγονός που την κάνει να εκτίθεται συνεχώς. Σεβαστή η αγωνία της, όπως και όλων μας άλλωστε, για την αντικατάσταση του παλαιών αμιαντοσωλήνων ύδρευσης. Ωστόσο θα όφειλε ως υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού, που διεκδικεί το αξίωμα του δημάρχου, να γνωρίζει τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος Καλυβίων για το θέμα. Σημειωτέον δε ότι  παρά τις επανειλημμένες προτάσεις της δημοτικής αρχής για ενημέρωση των υποψηφίων δημάρχων για  θέματα του δήμου του Δήμου Καλυβίων, η ίδια  δεν έχει μέχρι τώρα ανταποκριθεί.

 

Προς ενημέρωση λοιπόν της κ. Χριστίνας Χριστοφάκη ο δήμαρχος Καλυβίων και υποψήφιος δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου την παραθέτει τα εξής:

Ο Δήμος Καλυβίων  στη διάρκεια της δημοτικής περιόδου (2006-2010) έχει προβεί σε αντικατάσταση κάποιων τμημάτων του δικτύου στα Καλύβια, αλλά και στις οδούς Γαλάζιας Ακτής, Ανθυποσμηναγού Μιχάλη, Αλεξάνδρου Γκίνη, Οδυσσέως κ.λπ. Το έργο, προϋπολογισμού 1 εκ. ευρώ,  είχε χρηματοδοτηθεί από το Γ΄ ΚΠΣ.

Παράλληλα ο Δήμος συνέταξε καινούργια μελέτη «Αντικατάστασης Δικτύου Ύδρευσης από αμιαντοσωλήνες και επέκταση δικτύου  ύδρευσης πόλης Δήμου Καλυβίων».

Η μελέτη, η οποία είχε εγκριθεί με την υπ. Αρ. 246/2008 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  μαζί με όλα τα τεχνικά δελτία  κατατέθηκαν στις 18 Νοεμβρίου του 2009 στη Διαχειριστική Αρχή της  Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να ενταχθεί στο έργο, προϋπολογισμού 2.165.800 ευρώ,  στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2007-2013 στον Άξονα  Προτεραιότητας: «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση Ποιότητας Ζωής».

Το έργο εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Δ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο, με επιπλέον έργο την κατασκευή συμπληρωματικής υδατοδεξαμενής, (χωρητικότητας  600 κ.μ., και εκτιμόμενου προϋπολογισμού 264.450 ευρώ),  η οποία κρίθηκε  απαραίτητη  για την κάλυψη των αναγκών των Καλυβίων και που πρόσφατα εγκρίθηκε ομόφωνα  και από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από σχετική εισήγηση του δημάρχου.

Ο  Γενικός Γραμματέας  της Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλίας  Λιακόπουλος, επιβεβαίωσε τη Δημοτική Αρχή ότι το έργο (αντικατάσταση δικτύου και κατασκευή δεξαμενής )  έχει ήδη ενταχθεί και άμεσα θα κοινοποιηθεί η σχετική απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να προχωρήσει η  δημοπράτησή του.

Άρα λοιπόν,  τέτοιες ενέργειες δείχνουν όχι μόνο τον επιπόλαιο και ανεύθυνο τρόπο χειρισμού θεμάτων, όπως αυτό της δημόσιας υγείας,  αλλά και την εκμετάλλευσή τους για καιροσκοπικούς  και προεκλογικούς  λόγους.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ

Καλύβια, 14 Οκτωβρίου 2010

Προς Περιφερειάρχη Αττικής κ. Ηλία Λιακόπουλο

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

στο Δήμο Καλυβίων έντονη ανησυχία έχει δημιουργηθεί μεταξύ των κατοίκων από το
γεγονός ότι το πεπαλαιωμένο δίκτυο πόσιμου ύδατος περιλαμβάνει σωλήνες οι οποίοι
έχουν ως βασικό συστατικό τον αμίαντο.

Η εγκατάσταση του δικτύου έχει γίνει το έτος 1965. Έκτοτε έχουν περάσει 45 χρόνια.
Η παλαιότητα του δικτύου, αυξάνει την επικινδυνότητα (που δεν ήταν γνωστή) την οποία
εξ’ αρχής έχουν τέτοιοι σωλήνες στον χρόνο εγκατάστασης.

Θα σας παρακαλούσα, επειδή θεωρώ ότι η Περιφέρεια πρέπει να είναι σε γνώση των
υφιστάμενων πληροφοριών, αν έχετε προβλέψει, τη λήψη μέτρων αντικατάστασης των
σωλήνων του δικτύου ύδρευσης και πότε μπορεί να αρχίσει η εφαρμογή αυτών των
μέτρων.

Με κάθε τιμή,
Χριστίνα Χριστοφάκη
Υποψήφια Δήμαρχος Σαρωνικού

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου