ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΔΕ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ. ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΜΟΝΟ, ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ «ΟΦΕΛΗ»!

Χρήστος Λούλας
Επαναλαμβάνω, ότι η λογική μου δεν μπορεί να δεχτεί τις προτροπές (εκβιασμούς) ΟΛΟΥ του πολιτικού κόσμου, για μετατροπή των αυτοδιοικητικών εκλογών σε δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του μνημονίου.
Θα ήταν τραγικό λάθος, με αρνητικές συνέπειες για την τοπική αυτοδιοίκηση και την καθημερινότητά μας, μια τέτοια αντιμετώπιση.
Επειδή κάποιοι αναγνώστες παρεξήγησαν τα γραφόμενα σε προηγούμενο άρθρου μου (βλ. εδώ), διευκρινίζω ότι ΔΕΝ προτείνω να καταψηφίσουμε μόνο τους συνδυασμούς που υποστηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ. Ασφαλώς, όχι. Προτείνω να καταψηφιστούν ΟΛΟΙ οι συνδυασμοί που υποστηρίζονται (κρυφά ή φανερά) από κομματικούς μηχανισμούς. Γιατί, όλοι προσπαθούν να μας χειραγωγήσουν. Να μας ελέγξουν. Είναι το ίδιο επικίνδυνες και εκνευριστικές οι προτροπές της αντιπολίτευσης, για «τιμωρία» της κυβέρνησης, μέσω των εκλογών της 7/11. Στην ουσία, με την τακτική τους αυτή αποδεικνύουν (δυστυχώς) για άλλη μια φορά, ότι ουδόλως νοιάζονται για τον τόπο. Νοιάζονται μόνο για το πώς θα κατοχυρώσουν κομματικά οφέλη!

Όλα αυτά, για μένα, που δεν ανήκω σε κομματικούς μηχανισμούς και που θεωρώ ότι αντιπροσωπεύω το μέσο πολίτη, το μέσο μυαλό, μού ακούγονται (για να είμαι ευγενής) παράλογα!

Από τη μια, η κυβέρνηση προσπαθεί (και πράττει άριστα) με τον «Καλλικράτη» να εκσυγχρονίσει την Τ.Α. και από την άλλη με τους εκβιασμούς αυτούς, κινδυνεύει να τα γκρεμίσει όλα.
Και δεν είναι επιχείρημα ότι οι «άλλοι» (η αντιπολίτευση) καλλιέργησαν και επέβαλαν αυτή τη λογική. Μα ο κ. Παπανδρέου είναι ο Πρωθυπουργός. Εκείνος πρέπει να καθορίζει τους όρους. Εξάλλου, επαγγέλλεται ένα άλλο επίπεδο, μιαν άλλη ποιότητα στην πολιτική. Άλλη αντιμετώπιση, πιο ποιοτική, περίμενε ο απλός πολίτης. Ο μη εγκλωβισμένος σε κομματικά γρανάζια και μικροπολιτικές λογικές.
Ειλικρινά, είναι κρίμα. Κρίμα για τον τόπο μας. Κρίμα για τους ανθρώπους, που ακόμα ελπίζουν… ότι κάτι μπορεί να αλλάξει, επιτέλους, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είναι και επίσημα το «βασίλειο» της αδιαφάνειας, της κακοδιαχείρισης, των ρουσφετολογικών συναλλαγών…
Κλείνοντας, προτείνω στους συμπολίτες μου, να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς.
Ψηφίζουμε με αυτοδιοικητικά και όχι «Μνημονιακά» κριτήρια. Αγνοούμε το πολωτικά μηνύματα και επιλέγουμε τους «αρίστους» για αυτοδιοικητικούς άρχοντες. Δεν τιμωρούμε ούτε επιβραβεύουμε την κυβέρνηση στις 7 Νοεμβρίου! Ψηφίζουμε για τον τόπο μας και την καθημερινότητά μας.


Με εκτίμηση,

Χρήστος Λούλας
Υποψήφιος με τη Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού
http://christosloulas.wordpress.com

Υ.Γ.
Μία παρατήρηση για τις μακροσκελείς και ενδιαφέρουσες αναλύσεις, που διαβάζω στα διάφορα σχόλια των blogs. Πιστεύω ότι σκοπίμως καταβάλλεται προσπάθεια, να εμπλακούμε σε μία συζήτηση οικονομικο-πολιτική, για να λησμονήσουμε την ουσία των εκλογών, που είναι η ανάδειξη των πλέον κατάλληλων για την τοπική αυτοδιοίκηση και όχι αν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση το μνημόνιο, αν συμφωνούμε και γιατί, αν …, αν … … …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου