ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Προέδρου Π. Φώκαιας Μανώλη Τσαλικίδη στις δηλώσεις της κας Χριστοφάκη στο MEGA

Παλαιά Φώκαια Αττικής, 10-09-2010

Σε απάντηση των όσων δήλωσε η υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού κα. Χριστοφάκη στο τηλεοπτικό σταθμό mega και αφορούν στην Κοινότητα Π. Φώκαιας o Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Τσαλικίδης έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι η κα. Χριστοφάκη, είτε εκφράζεται με ανακρίβειες για πολύ σημαντικά θέματα όπως ο βιολογικός καθαρισμός, είτε σκόπιμα προσπαθεί να οικειοποιηθεί έργα την υλοποίηση των οποίων η Κοινότητα Π. Φώκαιας έχει εξασφαλίσει, όπως η κατασκευή του Αλιευτικού Καταφυγίου.
Η υποψήφια δήμαρχος προφανώς αγνοεί τα ζητήματα που αφορούν στην Κοινότητα Παλαιάς Φώκαιας, αφού ποτέ δε ζήτησε να ενημερωθεί από την επίσημη κοινοτική αρχή.

Σ΄ ότι αφορά στο βιολογικό καθαρισμό θέλω να πληροφορήσω την κα. Χριστοφάκη, ότι στο σημείο όπου η ΕΥΔΑΠ το 2000 χωροθέτησε το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων, λειτουργούσε για 32 χρόνια με την ανοχή και την ευθύνη των προηγούμενων διοικούντων την Κοινότητα και σημερινών υποψηφίων και συνεργατών της, κ.κ. Δημ. Φιλίππου και Σοφοκλή Σαρρή, η παράνομη χωματερή.
Εμείς, μόλις αναλάβαμε κλείσαμε τη χωματερή και στο προσεχές διάστημα αποκαθιστούμε περιβαλλοντικά το χώρο, με στόχο την μετέπειτα αξιοποίηση του σε χώρο πρασίνου και αναψυχής.
Μετά τις παραπάνω εξελίξεις το Κοινοτικό Συμβούλιο Π. Φώκαιας εξέφρασε και επίσημα την αντίθεσή του στη χωροθέτηση της ΕΥΔΑΠ, προτείνοντας ταυτόχρονα εναλλακτικές λύσεις, για τις οποίες έχει ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς.

Αν κάποιος «έκρυβε από το 2005 τη μελέτη στο συρτάρι» όπως ισχυρίστηκε και συνεχίζει να ισχυρίζεται η κα. Χριστοφάκη, αυτός είναι ο τότε Πρόεδρος και σημερινός της υποψήφιος και συνεργάτης κ. Δημ. Φιλίππου.
Αντίθετα, εγώ και οι συνεργάτες μου αποκαλύψαμε το 2006 ως αντιπολίτευση την ύπαρξη της μελέτης και ενημερώσαμε τους πολίτες της Π. Φώκαιας, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση.
Πέρα όμως από τα παραπάνω η κα Χριστοφάκη οφείλει απέναντι στους κατοίκους της περιοχής να τοποθετηθεί υπεύθυνα για το θέμα του βιολογικού. Συμφωνεί με τη μελέτη της ΕΥΔΑΠ η οποία εγκαθιστά το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων στην Π. Φώκαια στο χώρο της πρώην χωματερής και βγάζει τον αγωγό διάθεσης στον Όρμο Καταφυγή;

Σε ότι τώρα αφορά στο Αλιευτικό Καταφύγιο Π. Φώκαιας η υποψήφια δήμαρχος προσπαθεί για μια ακόμη φορά να οικειοποιηθεί ένα έργο, για το οποίο πληροφορήθηκε πρόσφατα και η υλοποίηση του οποίου έχει ήδη εξασφαλισθεί.
ενημερώνω λοιπόν για μια ακόμα φορά ότι:
Από το 2007 μέχρι σήμερα η Κοινότητα Π. Φώκαιας: απέσπασε από την ΕΤΑ την παραχώρηση της έκτασης και από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας την έγκριση χωροθέτησης του έργου, χρηματοδότησε μαζί με την Νομαρχία Αν. Αττικής τις απαραίτητες μελέτες και τέλος εξασφάλισε με αίτηση που καταθέσαμε το Μάιο του 2009 στο πρόγραμμα «Αλιεία», τη χρηματοδότηση του έργου με 2.370.000 €.

Ίσως πράγματι «το έργο θα μπορούσε να είχε ενταχθεί στο Γ’ ΚΠΣ», όπως ανέφερε η κα. Χριστοφάκη, εάν η προηγούμενη κοινοτική αρχή των σημερινών συνεργατών της είχε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες.
Και για την περίπτωση αυτή μπορεί η υποψήφια δήμαρχος να πληροφορηθεί για την αδράνεια και τα λάθη που υπήρξαν, τόσο από τον πρώην κοινοτάρχη κ. Δημ. Φιλίππου όσο και από τον πρώην αντιπρόεδρο κ. Σοφ. Σαρρή οι οποίοι επαναλαμβάνω, είναι αμφότεροι συνεργάτες και υποψήφιοί της.

Κατανοώ τις πολιτικές φιλοδοξίες του καθενός, πιστεύω όμως ότι ο δρόμος για την κατάκτηση του δημαρχιακού θώκου δεν μπορεί να περνάει από την αλαζονεία, την παραπληροφόρηση και την απαξίωση του έργου όσων δεν στηρίζουν τις επιλογές μας.

Ένας υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος μάλιστα επιθυμεί να φέρει μια νέα εποχή στην περιοχή του, οφείλει να σέβεται όλους όσοι έχουν προσφέρει, ακόμη και αν είναι πολιτικοί του αντίπαλοι και πάνω απ΄ όλα οφείλει να είναι ουσιαστικά ενημερωμένος για ότι απασχολεί το δήμο.

Το γραφείο μου όπως όλα τα χρόνια είναι ανοικτό σε όλους και εάν πράγματι η κα Χριστοφάκη επιθυμεί, μπορεί να έρθει για να την ενημερώσω αναλυτικά για όλα τα θέματα, προκειμένου στο μέλλον να αποφύγει ανάλογα ολισθήματα».


Μανώλης Τσαλικίδης
Πρόεδρος Κοινότητας Π. Φώκαιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου