ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΣΥΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΠΙΠΙΛΗ

 
Εχθές συνεδρίασε στη Βουλή η Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για το υπό κατάθεση νομοσχέδιο «Επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης Στρατηγικών Επενδύσεων» με θέμα ημερήσιας διάταξης: Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Χαράλαμπο Παμπούκη. Στην τοποθέτηση του ο Υπουργός κ. Χ. Παμπούκης παραλλήλισε τη συγκεκριμένη διαδικασία του «fast track» και τις σημερινές ανάγκες, με το έργο των Ολυμπιακών Αγώνων για να τονίσει τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος και την ανάγκη της γρήγορης δράσης. Η βουλευτής Ά Αθηνών – δημοσιογράφος και μέλος της Επιτροπής παραγωγής και εμπορίου, κα Φωτεινή Πιπιλή, που ως γνωστόν έχει ασχοληθεί στο παρελθόν με το θέμα των παραλιών της Αττικής, επισήμανε τους μεγάλους κινδύνους από τη βιασύνη για επενδύσεις. Συγκεκριμένα του είπε:
«Επειδή, δεν είμαι στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, παρά μόνον στο θερινό τμήμα της Βουλής, οπότε δεν θα μπορώ να συμμετέχω στο υπόλοιπο της συζήτησης, χαίρομαι πάρα πολύ που το ΠΑ.ΣΟ.Κ., υλοποιεί, αυτά που δεν πρόλαβε και δεν άφησε, πολλές φορές και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., να προχωρήσει η Ν.Δ.. Μη φοβάστε τους Βουλευτές της Ν.Δ., διότι αντιλαμβάνονται, λόγω διαχρονικής ιδεολογίας, όχι «ad hoc» τη σημασία της ανάπτυξης για τον τόπο.
Με τρόμαξε κάτι που είπατε κύριε Υπουργέ, στη προσπάθειά σας να πείσετε, γιατί πρέπει να έρθει, και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το υπό συζήτηση νομοσχέδιο. Επικαλεσθήκατε, τη σημερινή συγκύρια και τη συγκρίνατε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό με τρόμαξε. Γιατί, τα μεγαλύτερα διαχρονικά σκάνδαλα, είτε περιβαλλοντικά, χωροταξικά και οικονομικά, δυστυχώς κύριε Υπουργέ, όπως γνωρίζετε, και θα αποδείξει στο μέλλον η ιστορία, έγιναν υπέρ αυτού του απατηλού οράματος, που δυστυχώς στοίχησε πάρα πολλά, και στην οικονομική κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα. Απλώς, δεν έχει προσμετρηθεί το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων στο έλλειμμα που αντιμετωπίζουμε τώρα και πληρώνουν όλοι οι Έλληνες.
Θα σας δώσω, μερικά παραδείγματα και ολοκληρώνω. Όλοι ήμασταν υπέρ και το βρήκαμε λογικό, -εγώ ως δημοσιογράφος, τότε δεν είχα καμία σχέση με τη πολιτική-, τα ξενοδοχεία του πάλαι ποτέ του ΕΟΤ, να περάσουν σε χέρια ιδιωτών. Μάλιστα, ορισμένοι, χαιρετήσαμε αυτή τη προσπάθεια με το ξενοδοχείο στο Λαγονήσι, το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο και είπαν όλοι να μπει ένας υγιής επιχειρηματία για να προχωρήσει η ανάπτυξη και να διασωθεί το κτίριο. Με τις υπογραφές του τότε υπουργού Ανάπτυξης κ. Τσοχατζόπουλου μετεξελίχθηκε σε ένα εις το διηνεκές σκάνδαλο, όπου ξαφνικά, μια ισορροπημένη ανάπτυξη έγινε ένα ασυμμάζευτο επιχειρηματικό όργιο, εις βάρος συγκεκριμένων παραλιών, εις βάρος του συνόλου του Αττικού Κόλπου.
Άρα, εμένα ο τρόμος μου είναι, μήπως ξαναπέσετε, όχι μόνο εσείς αλλά εν συνεχεία όλοι, στην παγίδα του πολύ γρήγορου και καταλήξουμε να κάνουμε πισίνες, όπως στο Λαγονήσι Resort, για τα κέφια των Ολυμπιακών Αγώνων, μέσα στη θάλασσα και να ξεσηκώνετε όλη η νότια και ανατολική ακτή της Αττικής, γιατί ένας ανεξέλεγκτος επιχειρηματίας κάνει ζημιά στο περιβάλλον.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου