ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Συνάντηση Πέτρου Φιλίππου με εκπροσώπους αθλητικών συλλόγων του νέου Δήμου Σαρωνικού

Η ανάγκη στήριξης και προώθησης του αθλητισμού στο Δήμο Σαρωνικού με υποδομές και πόρους, αλλά και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάπτυξη και ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού, του σχολικού και του μαζικού αθλητισμού, ήταν τα βασικά συμπεράσματα που αναδείχθηκαν από τη συνάντηση που είχε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Καλυβίων και υποψήφιος δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου με εκπροσώπους των αθλητικών συλλόγων Καλυβίων, Κουβαρά, Αναβύσσου, Σαρωνίδας και Παλαιάς Φώκαιας, στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού στην Παλαιά Φώκαια.
Στη συνάντηση πήραν μέρος: από το ποδοσφαιρικό σωματείο «Πρωτέας» Παλαιάς Φώκαιας ο πρόεδρος κ. Αναστάσιος Προδρομίδης, ο γενικός γραμματέας κ. Δημήτρης Μακροδημήτρης και ο γενικός αρχηγός της ομάδας κ. Αθανάσιος Πατσέλος, από τον «Απόλλωνα» Αναβύσσου ο πρόεδρος κ. Γρηγόρης Τζαβίδας, από την ποδοσφαιρική ομάδα «ΑΟΚ» (Κουβαράς) ο κ. Παναγιώτης Γκίκας - υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το «Σαρωνικό Συνεργασία», από το Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο Καλυβίων (ΓΑΣΚ) ο πρόεδρος κ. Δημήτριος Διβάνης – υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το «Σαρωνικό Συνεργασία», από το Ναυταθλητικό Όμιλο Σαρωνίδας (ΝΟΣ) ο πρόεδρος κ. Δημήτριος Βόγγολης, ο αντιπρόεδρος κ. Νικόλαος Σταματόπουλος, ο κ. Σπύρος Δημητρίου - μέλος Δ.Σ. του Ομίλου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το «Σαρωνικό Συνεργασία» και ο κ. Φιλήμων Γονιδάκης – αρχηγός της ομάδας του ΝΟΣ, από τον Αθλητικό Όμιλο Λαγονησίου (ΑΟΛ) ο πρόεδρος κ. Αντώνης Συμεντεριάδης, από το Ναυταθλητικό Όμιλο Αναβύσσου – Παλαιάς Φώκαιας ο κ. Ιωάννης Τζερμπίδης, από το Ναυτικό Όμιλο Λαγονησίου (ΝΟΛ) ο πρόεδρος κ. Κων/νος Ιωαννίδης και ο γενικός γραμματέας κ. Ευάγγελος Κουκούλης, από την ΑΕΣΑΦ «ΚΟΥΡΟΣ» ο πρόεδρος κ. Γεώργιος Σπυρίδης – υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το «Σαρωνικό Συνεργασία» και ο αντιπρόεδρος κ. Προκόπης Ακρίβος, από τον Αθλητικό Σύλλογο Αναβύσσου «Θεόδωρος Αποστόλου» ο κ. Ευάγγελος Αποστόλου, από το Ναυτικό Όμιλο Παλαιάς Φώκαιας «ΠΥΘΕΑΣ» η κα Ζαχαρώ Φραντζέσκου και ο κ. Ιωάννης Σουρέλης, ενώ τέλος το Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Παλαιάς Φώκαιας εκπροσώπησε ο κ. Θωμάς Μένης – υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το «Σαρωνικό Συνεργασία». Εκ μέρους του συνδυασμού «Σαρωνικός Συνεργασία» παραβρέθηκαν επίσης ο κ. Μανώλης Τσαλικίδης, πρόεδρος Παλαιάς Φώκαιας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος καθώς και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι από την Παλαιά Φώκαια Ιωάννης Μακροδημήτρης, Ανδριανή Ζουμπουρλή, Παρασκευή (Εύη) Ιωαννίδου – Τζαβούρη και Γεώργιος Λάμπρου.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητικοί σύλλογοι της περιοχής, ενώ οι εκπρόσωποι των συλλόγων διατύπωσαν αιτήματα αλλά και προτάσεις ώστε να στηριχθεί το έργο τους και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και το ρόλο τους. Οι περισσότεροι από τους εκπροσώπους των αθλητικών φορέων συμφώνησαν ότι τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τους συλλόγους είναι η ανάγκη για οικονομική στήριξη τόσο από τη νέα δημοτική αρχή (για λειτουργικές δαπάνες των συλλόγων, για αγορά αθλητικού υλικού, για μετακίνηση των ομάδων σε εκτός έδρας αγώνες, για συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων) όσο και με άλλες πηγές επιχορήγησης (χορηγίες) και η έλλειψη υποδομών (αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι άθλησης).
Ο υποψήφιος δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν και παραβρέθηκαν στη συνάντηση. Τόνισε πως στόχος ήταν να υπάρξει μια πλήρης ενημέρωση του συνδυασμού για τις δράσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητικοί φορείς της περιοχής από τους πλέον αρμόδιους, αυτούς δηλαδή του συμπολίτες μας που καθημερινά και εθελοντικά διασφαλίζουν την άθληση εκατοντάδων παιδιών και νέων στην περιοχή του Δήμου Σαρωνικού.
Ο κ. Φιλίππου υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια στην περιοχή υπάρχει σημαντική άνθιση του αθλητισμού και άρα η στήριξή του αποτελεί, εκ των ουκ άνευ, προτεραιότητα για τη νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Σαρωνικού. Ο ίδιος δεσμεύτηκε, εφόσον ο συνδυασμός του «Σαρωνικός Συνεργασία», εκλεγεί στις 7 του Νοέμβρη ως δημοτική αρχή, να συνεργαστεί στενά με τις διοικήσεις όλων των αθλητικών φορέων και να βρεθούν τρόποι ουσιαστικής οικονομικής στήριξής τους. Η ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού θα μπορούσε να αποτελέσει μια σημαντική πηγή στήριξης του αθλητισμού στην περιοχή.
Όλοι οι εκπρόσωποι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για το ενδιαφέρον που δείχνει ο συνδυασμός «Σαρωνικός Συνεργασία» για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αθλητικοί σύλλογοι του Δήμου Σαρωνικού και συμφώνησαν στην ανάγκη στενής συνεργασίας για την επίλυση των προβλημάτων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου