ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Βολάκος: Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα του ιατρού

'Αμεση ήταν η αντίδραση του Νίκου Βολάκου στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη διακοπή της σύμβασης του ιατρού στην περιοχή Λαγονησίου, ο οποίος εξυπηρετεί και την ευρύτερη παραλιακή ζώνη.
Μόλις ενημερώθηκε για το πρόβλημα, μέσω και της "Ανοιχτής Γραμμής του Δημότη" (τηλ: 22910-23245), απέστειλε την παρακάτω επιστολή στο Υπουργείο Υγείας (Υπουργός, Υφυπουργός, Γεν.Γραμματέας), με την οποία επισημαίνει το πρόβλημα και ζητεί την άμεση λύση του.

Κύριοι,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στην περιοχή Λαγονησίου και στην ευρύτερη παραλιακή ζώνη του νεοσύστατου Δήμου Σαρωνικού, διαμένουν μόνιμα πάνω από 30000 μόνιμοι κάτοικοι. Η πλειοψηφία του ανωτέρω πληθυσμού απαρτίζεται από συνταξιούχους και ιδιωτικούς υπαλλήλους, οι περισσότεροι ασφαλισμένοι στο Ι.Κ.Α.
Με πολλές παρεμβάσεις τοπικών φορέων κατορθώσαμε εδώ και μια τετραετία να διαθέτουμε έναν οικογενειακό Ιατρό που κατοικοεδρεύει στην περιοχή του Λαγονησίου και εξυπηρετεί πάνω από 5000 ασφαλισμένους. Ενώ περιμέναμε λόγω της πληθώρας των ασφαλισμένων, την πρόσληψη δεύτερου και ακόμη και τρίτου οικογενειακού Ιατρού, για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των κατοίκων της περιοχής, η οποία σημειωτέον αναπτύσσεται πληθυσμιακά με εκθετική πρόοδο, με έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι όχι μόνο δεν έγινε καινούργια πρόσληψη, αλλά διεκόπη και η σύμβαση του μοναδικού Ιατρού που εξυπηρετούσε έστω και δύσκολα την πληθώρα των ασφαλισμένων. Αποτέλεσμα τούτου είναι η περιοχή μας που αναπτύσσεται ραγδαία να αντιμετωπίζει, μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα. Υπερήλικες συνταξιούχοι και οικογενειάρχες εργαζόμενοι να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα (Κορωπί, Γλυφάδα, Καλύβια) για να εξυπηρετηθούν, αν βέβαια διαθέτουν μεταφορικό μέσο, λόγω της ανύπαρκτης τοπικής συγκοινωνίας. Στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής που ισχυρίζεσθε ότι θέλετε να κινηθείτε παρακαλούμε να επιλύσετε άμεσα το ανωτέρω πρόβλημα, για να αποφευχεί το μείζον κοινωνικό θέμα το οποίο αντιμετωπίζει η περιοχή μας.

Με εκτίμηση,
ΝΙΚΟΣ Π. ΒΟΛΑΚΟΣ
ΥΠ.ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου