ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

"ΚΑΠΝΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΠΙΝΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ" ΣΥΝΙΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


«Ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει: Όσοι πίνουν και όσοι καπνίζουν κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν το κράτος» δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κουντρίν...


Η αύξηση της κατανάλωσης θα απέφερε περισσότερα έσοδα από φόρους, εξήγησε. «Αν καπνίζετε ένα πακέτο τσιγάρα την ημέρα, δίνετε περισσότερα για την επίλυση κοινωνικών προβλημάτων» ήταν η ανορθόδοξη συμβουλή του Κουντρίν σε μια χώρα που οι εθισμοί είναι ήδη σοβαρό πρόβλημα.

Όπως αναφέρει το AFP, το 65% των ανδρών στη Ρωσία είναι καπνιστές και 500.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από το αλκοόλ. Το πρόβλημα είναι τόσο έντονο που το προσδόκιμο επιβίωσης για τους άνδρες είναι χαμηλότερο από ό,τι σε κράτη της υποσαχάριας Αφρικής. Ένα πακέτο τσιγάρων κοστίζει στη Ρωσία μόλις 1 ευρώ. Η κυβέρνηση σκοπεύει τώρα να υπερδιπλασιάσει τους δασμούς την επόμενη τριετία, από τα 250 ρούβλια ανά 1.000 τσιγάρα με φίλτρο στα 590 ρούβλια.

Το μέτρο μάλλον δεν θα είναι δημοφιλές σε μια χώρα όπου σημειώθηκαν διαδηλώσεις λόγω της έλλειψης σε τσιγάρα τις δεκαετίες του 1980 και 1990. Η ρωσική κυβέρνηση, πάντως, επέβαλε πρόσφατα ελάχιστη επιτρεπόμενη τιμή για τη βότκα, θέσπισε μηδενικά όρια για την οδήγηση υπό την επήρρεια και απαγόρευσε την πώληση αλκοόλ στη διάρκεια της νύχτας.
ΑΠΟ http://fimotro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου