ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

EKTOΣ ΝΔ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η ΡΗΓΙΛΛΗΣ

Σαφές μήνυμα ότι θα βρεθούν εκτός κόμματος όσοι τυχόν αμφισβητήσουν τους υποψηφίους που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία για τις εκλογές του Νοεμβρίου, έστειλαν λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος , ο γραμματέας Ανδρέας Λυκουρέντζος και γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μάξιμος Χαρακόπουλος...

«Υπάρχει το πολιτικό στοιχείο. Βεβαίως και υπάρχει. Υπάρχει σε επίπεδο περιφέρειας όπου η διαφοροποίηση εκεί, σε αυτό το επίπεδο, σημαίνει ότι κάποιος ο οποίος δεν στηρίζει τις επιλογές της ΝΔ, δεν επιθυμεί να είναι στη ΝΔ. Αυτό δεν εξαρτάται από εμάς. Εξαρτάται από όποιον είναι μέλος της ΝΔ και οφείλει να γνωρίζει ότι έχει και υποχρεώσεις οι οποίες απορρέουν από την ιδιότητα αυτή», είπε ο κ. Λυκουρέντζος στον ραδιοσταθμό Realfm.

«Νομίζω ότι είναι αυτονόητο πως όλα τα στελέχη θα πρέπει να στρατευτούν στις κεντρικές επιλογές που έχει κάνει το κόμμα μέσα από τις διαδικασίες που επέλεξε. Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των επιλογών του. Νομίζω ότι το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο το προηγούμενο διάστημα. Τα κόμματα δεν είναι φιλολογικές λέσχες που ανταλλάσσουν απόψεις και ο καθένας στο τέλος κάνει ότι θέλει», σημείωσε στον Flash o k. Χαρακόπουλος.

Αντίθετη γνώμη είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όχι, δεν το πιστεύω αυτό, γιατί κατ' αρχάς ψηφίζουμε για δημάρχους και για περιφερειάρχες. Σε επίπεδο δημάρχων πιστεύω ακράδαντα ότι οι πολίτες ψηφίζουν με κύριο, αν όχι αποκλειστικό γνώμονα, ποιος είναι καλύτερος για την πόλη τους και έτσι πρέπει να ψηφίζουν και θα μου επιτρέψετε να σας πω έτσι πρέπει να ψηφίζουν και για περιφερειάρχη», τόνισε. Σημείωσε, ωστόσο, ότι ναι μεν θα βγουν κάποια πολιτικά συμπεράσματα από τις εκλογές, αλλά επειδή υπάρχει μια μεγάλη δυσαρέσκεια του κόσμου και με την κυβέρνηση και με την αντιπολίτευση και με το πολιτικό σύστημα συνολικά, είναι πολύ πιθανόν αυτή η δυσαρέσκεια να εκφραστεί με μεγάλη αποχή.

Η βουλευτής Αργολίδας Έλσα Παπαδημητρίου, μιλώντας στον ίδιο σταθμό, αναφέρθηκε στη στάση που θα τηρήσει σε σχέση με τις υποψηφιότητες των κ.κ. Δράκου και Τατούλη. «Ψηφίζω κατά συνείδηση. Τι θα κάνω δημόσια ως βουλευτής της ΝΔ, είναι αυτό που κάνω ήδη. Δηλαδή υποδέχομαι, συνάντησα στην Τεγέα, στην Αργολίδα τον κ. Δράκο, τον χαιρετώ, μιλάω δύο φορές στην τηλεόραση και στα ραδιόφωνα του νομού μου και λέω ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή, τώρα η διεισδυτικότητά του στην κοινωνία της Πελοποννήσου έχει απέναντι έναν ισχυρότατο αντίπαλο τον οποίο εγώ δεν προτίθεμαι να 'ξεσκίσω'. Ένα φίλο, συνεργάτη, συμπολεμιστή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου