ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

Σε πολιτική απομόνωση οι γυναίκες στη Ν.Δ.

Γράφει η Ευαγγελία Μωυσίδου
Εκπαιδευτικός

Διαβάζοντας τα δελτία τύπου από την ιστοσελίδα της ΝΔ με θέμα τη στήριξη του κόμματος σε υποψηφίους δημάρχους, διαπιστώνουμε ότι τα 71 ανακοινωθέντα –μέχρι στιγμής- ονόματα υποστήριξης , όλα ανεξαιρέτως ανήκουν σε άνδρες!
Φαίνεται ότι –για τους εγκεφάλους της ΝΔ- καμία γυναίκα δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να αναλάβει μια τέτοια θέση ευθύνης! Προφανώς στη συγκεκριμένη πολιτική παράταξη η...
ισχύουσα αντίληψη είναι ότι η θέση της σημερινής γυναίκας βρίσκεται στον πάγκο της κουζίνας και όχι στο στίβο της πολιτικής και μάλιστα στο χώρο της αυτοδιοίκησης που συνδέεται άμεσα με την καθημερινότητα της ελληνικής οικογένειας. Το θέμα εγείρει σοβαρά ερωτήματα τα οποία απευθύνονται κυρίως στον Τομεάρχη Αυτοδιοίκησης της ΝΔ κύριο Βασίλη Μιχαλολιάκο αλλά και στους πολιτικούς «παράγοντες» των τοπικών κοινωνιών οι οποίοι επιμελώς φροντίζουν την ανάδειξη και προβολή ανδρών υποψηφίων και δείχνουν τη νοοτροπία που κυριαρχεί στο κόμμα απέναντι στο γυναικείο φύλο! Ίσως οι γυναίκες ψηφοφόροι της ΝΔ –και όχι μόνον αυτές-πρέπει να σκεφτούν πολύ πριν ρίξουν την ψήφο τους σε ένα υποψήφιο που στηρίζεται από το κόμμα τους επειδή το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι ανήκει σε ένα συγκεκριμένο φύλο… Γιατί όπως φαίνεται το θέμα αναδεικνύεται σε μια υπόθεση εμφανέστατου κοινωνικού αποκλεισμού όπου η φυλετική ισότητα και οι ίσες ευκαιρίες στα δύο φύλα ανήκουν στη σφαίρα του ανύπαρκτου!
Ίσως η ΝΔ θέλει να επαληθεύσει την ταμπέλα του συντηρητικού κόμματος που της έχουν εδώ και πολλά χρόνια αναρτήσει θεωρώντας ότι εμείς οι γυναίκες πρέπει να πούμε κι « ευχαριστώ» που μας έχουν επιτρέψει να ψηφίζουμε αφού η νοημοσύνη μας , η μόρφωση και οι ικανότητες μας δε μας επιτρέπουν κάτι περισσότερο!
Καλό θα ήταν η ΝΔ να καταλάβει ότι η ανανέωση της πρέπει να περιλάβει την διαγραφή παλαιοκομματικών και ξεπερασμένων προτύπων και στερεοτύπων σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής και να φροντίσει να ρίξει μια ματιά σε όλες τις προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες που φροντίζουν να εκμεταλλευτούν όλες τις ικανότητες και τα προσόντα που διαθέτουν οι γυναίκες σε κάθε πεδίο της καθημερινότητας. Γιατί η σημερινή ζοφερή ελληνική πραγματικότητα δεν επιτρέπει να αφήνουμε ανεκμετάλλευτο κανενός είδους ανθρώπινο δυναμικό και ακόμη περισσότερο τις σύγχρονες Ελληνίδες που έχουν δείξει ότι μπορούν να στηρίζουν την κοινωνία μας μέσα από πολλούς και σύνθετους ρόλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου