ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κάρυστος λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς

Μάχη με τις φλόγες, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, δίνουν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης στην Κάρυστο, η οποία από τις 3:30 τα ξημερώματα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι δυνατοί άνεμοι, έως και 10 μποφόρ, καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή εναέριων μέσων στην προσπάθεια κατάσβεσής της.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 32 οχήματα με 67 πυροσβέστες και 51 πεζοπόροι, 10 οχήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μεγάλος αριθμός εθελοντών πολιτών.

Τρεις κατοικίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές στο χωριό Αετός, όπου από το πρωί της Κυριακής έχει μετατοπιστεί το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Η φωτιά ξεκίνησε το βράδυ, από τους οικισμούς Μεκουνίδα, Μύλοι, Γραμπιά, επεκτάθηκε στον οικισμό Πηγαδάκια και κατόπιν στον Αετό.

Αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται κατοικίες, καθώς οι φλόγες βρίσκονται στο βουνό, πάνω από τον Αετό.

Αξιωματικός της Πυροσβεστικής είπε, νωρίτερα, ότι είναι άθλος ότι μέχρι στιγμής οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να εμποδίσουν τη φωτιά από το να κάψει σπίτια.

Άλλη μια φωτιά με σοβαρή έκταση βρίσκεται σε εξέλιξη την περιοχή Λευκόρροια Ιεράπετρας Κρήτης.

Η φωτιά εκεί δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές και εξελίσσεται σε δύσβατη περιοχή με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η αντιμετώπιση της.

Σύμφωνα με στοιχεία του Πυροσβεστικού Σώματος, αυτή την ώρα στην Κρήτη βρίσκονται σε εξέλιξη άλλες τρεις φωτιές μικρής όμως έκτασης, οι οποίες δεν απειλούν σπίτια.

Οι δύο φωτιές είναι στην περιοχή του Ρεθύμνου και η μία επίσης στην Ιεράπετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου