ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ. ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΜΗ...

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

«Παγώνουν» οι προσλήψεις στους Δήμους


Φρένο στο… όνειρο εκατοντάδων υποψηφίων για εργασία σε ΟΤΑ Α’ βαθμού βάζει το Υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο οδηγία του Υφυπουργού Γιώργου Ντόλιου η οποία εστάλη την Παρασκευή 30 Ιουλίου σε όλους τους Δήμους και τις κοινότητες της χώρας....



Πιο συγκεκριμένα, οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, παρελθόντων ετών, που κρίθηκαν διοριστέοι ως μόνιμοι σε υπηρεσίες του Δημοσίου τομέα από την 1η Ιουλίου 2010, βλέπουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία να λαμβάνει αναβολή.



Η παραπάνω αναβολή έγκειται στην πολιτική που καλείται να εφαρμόσει το Υπουργείο Εσωτερικών για την αναδιάταξη του προσωπικού του Δημοσίου κατ’εντολή… τρόικας.



Υπενθυμίζεται πως το ΔΝΤ επιθυμεί την μέγιστη δυνατή περικοπή των προσλήψεων στο Δημόσιο.



Η εγκύκλιος οδηγία τονίζει: «Η αναστολή των προσλήψεων επεκτείνεται και στο προσωπικό των ΟΤΑ Α’ Βαθμού, το οποίο έχει εξαιρεθεί από τη διαδικασία χορήγησης έγκρισης της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου.



Για το διορισμό των επιτυχόντων που τα οριστικά αποτελέσματα εκδόθηκαν μέχρι 31-12-2009 αλλά και για αυτούς που τα οριστικά αποτελέσματα εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν μετά την 1-1-2010 ισχύουν ομοίως οι ρυθμίσεις του άρθρου 10 του ν.3833/2010 για σταδιακή πρόσληψή τους. Ειδικά για τους επιτυχόντες που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση διορισμού μέχρι την έναρξη ισχύος του ν.3848/2010 (19-5-2010) και εκκρεμεί η ορκωμοσία και ανάληψη υπηρεσίας, τότε η διαδικασία πρόσληψης συνεχίζεται και ολοκληρώνεται κανονικά».



Αξίζει να υπογραμμιστεί πως στο «πάγωμα» των προσλήψεων υπάγονται και οι δικηγόροι των ΟΤΑ Α’ Βαθμού οι οποίοι έχουν έμμισθη σχέση με το Δημόσιο και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της υπηρεσίας τους.

Αναρτήθηκε από ΚΟΥ ΚΟΥ στις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου